Το Ακαφούκου μότσι, κέικ ρυζιού καλυμμένο με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια, είναι μία από τις σπεσιαλιτέ όχι μόνο της πόλης Ίσε αλλά και γενικά της περιφέρειεας Τοκάι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε, μαζί με το τσάι από τοπική ποικιλία, στο ζαχαροπλαστείο Ακαφούκου που το παρασκευάζει ή να το πάρετε συσκευασμένο από εκεί ή άλλα σημεία πώλησης στην περιοχή.
Το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο άνοιξε το 1707 ως τεϊοποτείο για τους ταξιδιώτες που ερχόντουσαν να προσκυνήσουν στο Μεγάλο Ιερό του Ίσε. Το σημερινό ξύλινο κτίριο χτίστηκε το 1877 και βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ισούζου στην παραδοσιακή περιοχή Οκάγκε Γιόκοτσο (おかげ横丁) της πόλης Ίσε στο νομό Μίε.