27.8 C
Tokyo

Ιαπωνία, ένα ταξίδι αναμνήσεων (1)

Το ταξίδι του Δημήτρη Αντωνόπουλου και της Μαρίας Μούρτζη

Από μικρός ονειρευόμουν ένα τέτοιο ταξίδι, πάντα το κρατούσα σαν υπόσχεση στον εαυτό μου. Το 2012 έφυγα από την Αθήνα και εγκαταστάθηκα στην Φρανκφούρτη. Σκέφτηκα ότι ίσως από εκεί το ταξίδι αυτό να γινόταν ευκολότερα. Έτσι το 2016 παρακίνησα την από τότε σύντροφο μου Μαρία, να ταξιδέψουμε στην Ιαπωνία. Τις επόμενες μέρες κιόλας, κλείσαμε τα εισιτήρια για 14 μέρες, καλές αν όχι αρκετές!

Η οργάνωση έγινε αποκλειστικά από εμάς. Από τη διαμονή, τα εισιτήρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκδηλώσεις, μουσεία, διαδρομές, άντε και λίγο επικοινωνία, με τους πολύ εξυπηρετικούς και ευγενικούς Ιάπωνες. Αφιέρωσα όλο τον ελεύθερο χρόνο που είχα για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να μην περνούσαμε 24 ώρες το 24ωρο στον δρόμο…όχι ότι δεν το κάναμε..!! 

Έτσι με σταθερή μας βάση την Οσάκα, επισκεφτήκαμε πόλεις και χωριά στην Ιαπωνία. Νάρα, Νάτσισαν νότια της Ουακαγιάμα, Χιμέτζι, Οκαγιάμα, Φουκουόκα, Κουμαμότο, Κουροκάουα, Κογιαϊμαμάτσι, Χιροσίμα και το νησάκι απέναντι της, Ιτσουκουσίμα, Κιότο, Φουτζιγιοσίντα κοντά στην λίμνη Φουτζικαουαγκουτσίκο με θέα το Φούτζι, Τόκιο και κάτι από τα προάστια.

Ξεκινάμε!

Frankfurt am Main για Οσάκα, πτήση σχεδόν 10 ωρών.

Πρώτη γεύση Ιαπωνίας; Καθαριότητα,οργάνωση, συνδυασμός κουλτούρας και τεχνολογίας και πολλά άλλα!

Αφήσαμε την κούραση του ταξιδιού στο μικρό δωμάτιο που νοικιάσαμε κοντά στον σταθμό και βγήκαμε βόλτα να ξεπιαστούμε, επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου, το Osaka Aquarium Kaiyukan.

Το σκεπτικό μας για να προσαρμοστούμε ήταν, τα ταξίδια μας να ξεκινούσαν από τα πιο κοντινά στα πιο μακρινά. Έτσι θα ήταν πιο άνετα και εύκολα. 

Την επόμενη ξεκινήσαμε για τη Νάρα, την οποία επισκεφτήκαμε δύο φορές γιατί δεν προλάβαμε να μπούμε στο ναό του Τοντάιτζι.

Ο σταθμός έξω από τη Νάρα. 

Ελαφάκια και τουρίστες παντού.

Πολλοί ναοί και πάρκα. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις, ο χρόνος τρέχει και δεν το καταλαβαίνεις!

Επόμενος προορισμός μας νότια της Ουακαγιάμα οι καταρράκτες Νάτσι. Τέσσερις ώρες μόνο να πας, δυστυχώς όχι με το Shinkansen. Η φύση όμως μας αντάμειψε…

Αφού γεμίσαμε δυνάμεις ξεκινήσαμε την επόμενη μέρα για τα κάστρα Χιμέτζι και Οκαγιάμα όπως και τον Οκαγιάμα Κορακουέν,  έναν από τους ομορφότερους κήπους της Ιαπωνίας. Όπως θα δείτε παρακάτω, στον κήπο πηγαίνουν πολλά ζευγάρια για να φωτογραφηθούν μετά το γάμο τους.

Επίσης ξεκίνησε και η εμπειρία μας με τα τρένα-σφαίρα!

Την 1η Απριλίου του 2017 αναχωρούμε για την πόλη Κουμαμότο και το κάστρο της, το οποίο ήταν κλειστό λόγω της μερικής καταστροφής που υπέστη από το σεισμό. Στην πόλη διανυκτερεύσαμε για μία νύχτα…

Συνέχεια: Φουκουόκα, Κουροκάουα, Χιροσίμα, Ιτσουκουσίμα, Κιότο, Φουτζιγιοσίντα, Τόκιο και Οσάκα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ