20 C
Tokyo

Ιαπωνική κουζίνα: Ίσε ουντόν

©IAPONIA.GR/Junko Nagata

Τα Ίσε Ουντόν (伊勢うどん) είναι τοπικό πιάτο ζυμαρικών ουντόν της πόλης Ίσε στο νομό Μίε. Σερβίρονται με ζωμό ντάσι και τοπική σάλτσα σόγιας ταμάρι-τζόγιου και από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ελαφρύ πιάτο και δημοφιλές από την περίοδο του Έντο (1603-1868) στους ταξιδιώτες που ερχόντουσαν να προσκυνήσουν, όπως και σήμερα, στο ιερό Ίσε Τζίνγκου (το Μεγάλο Ιερό του Ίσε) το σημαντικότερο σιντοϊστικό ιερό της Ιαπωνίας.

Δείτε και πως παρασκευάζονται:

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Klook.com