Τα Ίσε Ουντόν (伊勢うどん) είναι τοπικό πιάτο ζυμαρικών ουντόν της πόλης Ίσε στο νομό Μίε. Σερβίρονται με ζωμό ντάσι και τοπική σάλτσα σόγιας ταμάρι-τζόγιου και από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ελαφρύ πιάτο και δημοφιλές από την περίοδο του Έντο (1603-1868) στους ταξιδιώτες που ερχόντουσαν να προσκυνήσουν, όπως και σήμερα, στο ιερό Ίσε Τζίνγκου (το Μεγάλο Ιερό του Ίσε) το σημαντικότερο σιντοϊστικό ιερό της Ιαπωνίας.
Δείτε και πως παρασκευάζονται: