23 C
Tokyo

Κόσι νο Μουρασάκι: Παράγει πάνω από 190 χρόνια σάλτσα σόγιας στη Σεττάγια

©IAPONIA.GR/Junko Nagata

Κόσι νο Μουρασάκι (越のむらさき), μια από τις υπεραιωνόβιες εταιρείες που παράγουν σάλτσα σόγιας στη Σεττάγια της Ναγκαόκα (νομός Νιιγκάτα). Τα κτίρια της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1831 έχουν χαρακτηριστεί Πολιτιστικές Ιδιοκτησίες.
Για τα γκρουπ επισκεπτών γίνεται ξενάγηση στο εργοστάσιο και επίδειξη της διαδικασίας παραγωγής της σάλτσας σόγιας (όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή ήταν κλειστά λόγω Σαββατοκύριακου).

©IAPONIA.GR/Junko Nagata
Η καμινάδα από τούβλα είναι ένα από τα τοπόσημα της Σεττάγια ©IAPONIA.GR/Junko Nagata
Δίπλα στην είσοδο υπάρχει ένα άγαλμα του Τζίζο. Τοποθετήθηκε γύρω στα 1806 και εδώ είναι ως προστάτης των ταξιδιωτών επειδή από αυτήν την τοποθεσία πέρναγε ένας μεγάλος εμπορικός δρόμος που συνέδεε τη Νιιγκάτα με το Τακασάκι (νομός Γκούνμα) και οδηγούσε στο Έντο (σημερινό Τόκιο). ©IAPONIA.GR/Junko Nagata
Στο ίδιο μέρος βρίσκεται και ένα σιντοϊστικό ιερό Ινάρι. ©IAPONIA.GR/Junko Nagata

 

Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα της εταιρείας στον ιστότοπό της 

ΧΑΡΤΗΣ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ