Με έτος ίδρυσης το 1548, το Γιοσινογκάουα (吉乃川 ) είναι το παλαιότερο παρασκευαστήριο σακέ του νομού Νιιγκάτα και ένα από τα παλαιότερα σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Η Νιιγκάτα είναι φημισμένη για τα εξαιρετικά σακέ της, κάτι που οφείλεται εκτός βέβαια στην ποιότητα του νερού (το 80% του σακέ είναι νερό) και στο ρύζι που καλλιεργείται στο νομό και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ιαπωνία. Το Γιοσινογκάουα βρίσκεται στη Σεττάγια (όπου θα περιηγηθούμε στο επόμενο άρθρο) μια παραδοσιακή περιοχή της πόλης Ναγκαόκα.
Σε ένα κτίριο της εποχής Ταϊσό (1912-1926) που αρχικά ήταν εργοστάσιο εμφιάλωσης και άνοιξε ξανά το 2019 ανακαινισμένο ως μουσείο «Τζο-Γκούρα» (醸蔵), οι επισκέπτες μπορούν να δουν εκθέματα σχετικά με την ιστορία του Γιοσινογκάουα και την παρασκευή του και να δοκιμάσουν σακέ της εταιρείας. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί πολιτιστική ιδιοκτησία.
Αριστερά το μουσείο και δεξιά το παρασκευαστήριοΗ είσοδος του μουσείου
Βαρέλια για το Καγκάμι-μπιράκι (鏡開き) το τελετουργικό άνοιγμα του βαρελιού που πραγματοποιείται σε εορταστικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν ξεκινήματα (όπως εγκαίνια εταιρειών), κατά το οποίο σπάνε το καπάκι του βαρελιού με τα ξύλινα σφυριά και το σακέ σερβίρεται στους παρευρισκόμενους.Δεξιά είναι το φούνε (槽), το μηχάνημα για τη συμπίεση του ζυμωμένου μείγματος μορόμι (醪).Ιστορικές φωτογραφίες και διαφημίσεις του σακέ ΓιοσινόγκαουαΗ Ναγκαόκα είναι γνωστή για τo φεστιβάλ πυροτεχνημάτων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Αριστερά είναι ένα μεγάλο πυροτέχνημα (το μεγαλύτερο που επιτρέπεται στην Ιαπωνία, διαμέτρου 90εκ.) και μια φωτογραφία με το φαντασμαγορικό θέαμα που δημιουργεί.Διάφορα εργαλεία για την παραγωγή του σακέ, μπουκάλια και δοχεία (γυάλινα, κεραμικά και ξύλινα).Κεραμικά δοχεία για σακέ.Στο μπαρ οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και σακέ περιορισμένων εκδόσεων.Παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια κομοντάρου (菰樽), 72 λίτρων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά του σακέ την εποχή Έντο.