20.1 C
Tokyo

Χανάμι στον Κήπο Σιντζούκου Γκιοέν

Φέτος (2021) την περίοδο των ανθισμένων κερασιών το χανάμι («θέαση των λουλουδιών») και τα πικνίκ που συνήθως το συνοδεύουν έχουν κάποιους περιορισμούς, όμως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πέρσι που τα πάρκα είχαν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο εθνικός κήπος Σιντζούκου Γκιοέν (新宿御苑) είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς κήπους του Τόκιο. Εδώ δεν επιτρέπονται πάνω από πέντε άτομα σε κάθε παρέα και τα οινοπνευματώδη ποτά. Επίσης μέχρι τις 25 Απριλίου απαιτείται μέσω διαδικτύου προαγορά εισιτηρίου ή κράτηση της ημέρας και ώρας της επίσκεψης. Κατά τα άλλα, και εδώ είναι ένας ανθισμένος επίγειος παράδεισος!

Ο κήπος δημιουργήθηκε το 2ο μισό του 17ου αιώνα από έναν νταϊμιό (φεουδάρχη) ως τόπο της κατοικίας του. Αργότερα έγινε βοτανικός κήπος και το 1903 μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής της Αυτοκρατορικής Οικογένειας και προσκεκλημένων της. Tον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και το 1949 άνοιξε σαν δημόσιο πάρκο.
Έχει περισσότερα από 20.000 δέντρα ανάμεσά τους 1500 κερασιές από τις οποίες οι 400 περίπου είναι της ποικιλίας σομέι γιοσίνο που αυτές τις μέρες είναι σε πλήρη άνθιση.

 

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©IAPONIA.GR

Οι δύο κοπέλες φύλακες του πάρκου κρατούν πινακίδες που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες ότι απαγορεύονται τα οινοπνευματώδη και περισσότερα από πέντε άτομα σε κάθε παρέα.

Στο βάθος ο ουρανοξύστης της NTT Docomo της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία. Έχει ύψος 240μ. και είναι το 4ο ψηλότερο κτίριο στο Τόκιο.

Όπως γράψαμε, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κήπους στο Τόκιο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ